YTL foundation memberikan telefon percuma untuk anak-anak khusus B40 dan penerima BSH, Ini cara Mohon dengan mudah

21/04/2020

sumber gambar : harian Metro
sumber gambar : harian Metro

Dalam tempoh Perintah kawalan Pergerakan, Semua sekolah telah diarahkan untuk ditutup. Setiap Sekolah mencari alternatif lain dalam usaha untuk meneruskan pembelajaran anak-anak dari rumah. Mereka beralih kepada pembelajaran secara dalam talian. Namun begitu, kebanyakan golongan B40 dan penerima BSH mengalami kesukaran disebabkan akses kepada data dan kekurangan gadget telefon. Anak-anak mungkin terpaksa berkongsi telefon dengan adik beradik lain dan bergilir-gilir untuk menggunakannya. Malah ada ibu bapa yang terpaksa menggunakan telefon ibu bapa yang mana akan mengganggu pula aktiviti kerja ibu bapa.

Atas kesedaran ini, Yayasan YTL telah mengambil inisiatif dan bermurah hati untuk memberikan telefon bimbit percuma beserta data untuk golongan B40 dan penerima BSH. Biar Betul?

Ya, ianya adalah benar dan bukan scam. Jom ketahui langkah mohon telefon bimbit percuma daripada YTL.

1. Tawaran ini terbuka kepada golongan B40 dan penerima BSH sahaja. Anda hanya perlu mengisi borang dalam talian sahaja. 

Antara maklumat yang akan diminta adalah Maklumat Murid, Maklumat ibu bapa dan Screenshot kelulusan BPN atau BSH. 


Mohon di sini dan ikuti langkah-langkah dan isikan semua maklumat yang diperlukan dan submit. Selepas itu, anda akan mendapat email daripada YTL foundation berkenaan penerimaan Pencalonan atau permohonan berkenaan.

Sekiranya Permohonan anda telah diluluskan, anda akan menerima satu lagi email kelulusan dan anda perlu menyediakan Salinan Mykad/Mykid Murid dan Salinan Mykad Ibu bapa. Telefon bimbit akan dikirimkan ke rumah anda.

Selain daripada Telefon bimbit percuma, yayasan YTL juga telah menyediakan bahan pembelajaran bagi murid yang interaktif dan mengikut sukatan pembelajaran di sekolah. Jom manfaatkan kemudahan yang telah disediakan oleh YTL foundation agar anak-anak anda terus menimba ilmu dan tidak ketinggalan walau dalam tempoh yang sukar ini.


ARTIKEL MENARIK

Ramai rakyat Malaysia yang terkesan dengan wabak Covid-19 seperti kehilangan pendapatan atau terjejas sebahagian pendapatan. Kerajaan Malaysia prihatin dengan kesusahan rakyat. Sebelum ini, terdapat cadangan agar duit caruman Akaun 1 KWSP boleh dikeluarkan bagi meringankan beban kewangan rakyat.

Akhir-akhir ini, banyak aplikasi atau platform yang menawarkan pendapatan mudah dengan hany like,share, follow, view akaun media sosial. antaranya adalah LikeShare, Isharefans, Ezjob99 dan WeMediaa.

Anda pernah melihat iklan atau post orang di media sosial, whatsapp yang mengajak anda untuk menjana pendapatan secara mudah dalam talian? Likeshare? Jika anda pernah dan ingin mencari maklumat tentang likeshare Malaysia, mungkin artikel ini akan membantu anda untuk pemahaman anda? Jika anda mempunyai rasa was-was tentang likeshare ini, kami...

Baru-baru ini, kita dapat melihat kemunculan pelbagai aplikasi atau platform yang menawarkan pendapatan mudah dengan hanya melakukan task secara dalam talian. Kemajuan teknologi dan peningkatan individu yang celik IT menyebabkan ia menjadi trending dan tular. Ia kelihatan menyasarkan golongan muda yang berumur antara 16 hingga 35 tahun atau...


TIPS DAN PANDUAN PERCUTIAN

Ada yang sudah pernah ke Semporna Sabah? Jika belum, mari kami kongsikan cerita-cerita travel ke semporna yang dikongsikan oleh traveller. Dengan cerita ini, mungkin anda boleh mendapat tips dan gambaran bagaimana anda hendak merancang percutian anda ke Semporna Sabah pada masa akan datang.

Ada yang merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu? Anda perlu ketahui tips dan peralatan yang sesuai untuk mendaki. Persediaan yang betul dan tepat dapat memudahkan pendakian anda nanti. Kami berikan anda tips bonus iatu langkah keselamatan atau SOP mendaki gunung kinabalu semasa PKPP dan wabak Covid-19.

Sektor pelancongan di Malaysia sudah mula dibuka pada 11 Jun 2020. Pembukaan semula pelancongan ini menjadi berita baik kepada para pengusaha pelancongan dan pemilik hotel dan homestay. operasi sektor Pelancongan menjadi lumpuh sepanjang tempoh PKP dan PKPB.

Negeri Sabah adalah salah satu negeri dalam negara Malaysia yang paling bertuah. Ini kerana Sabah mempunyai pelbagai tempat menarik yang anda boleh lawat. Pada perkongsian kali ini, kami ingin memperkenalkan daerah Kudat, Sabah. Kudat pun mempunyai banyak tempat menarik yang anda boleh lawat dan menikmati pengalaman percutian yang berbeza.

Anda pasti pernah mendengar gunung kinabalu, bukan? gunung kinabalu adalah gunung yang tertinggi di asia tenggara dan terletak di negeri Sabah, Malaysia. Gunung kinabalu menjadi destinasi utama para peminat Hiking sama ada dari dalam negara mahupun luar negara. Gunung kinabalu adalah menjadi kebanggaan sabahan dan mempunyai cerita lagenda...