YTL foundation memberikan telefon percuma untuk anak-anak khusus B40 dan penerima BSH, Ini cara Mohon dengan mudah

21/04/2020

sumber gambar : harian Metro
sumber gambar : harian Metro

Dalam tempoh Perintah kawalan Pergerakan, Semua sekolah telah diarahkan untuk ditutup. Setiap Sekolah mencari alternatif lain dalam usaha untuk meneruskan pembelajaran anak-anak dari rumah. Mereka beralih kepada pembelajaran secara dalam talian. Namun begitu, kebanyakan golongan B40 dan penerima BSH mengalami kesukaran disebabkan akses kepada data dan kekurangan gadget telefon. Anak-anak mungkin terpaksa berkongsi telefon dengan adik beradik lain dan bergilir-gilir untuk menggunakannya. Malah ada ibu bapa yang terpaksa menggunakan telefon ibu bapa yang mana akan mengganggu pula aktiviti kerja ibu bapa.

Atas kesedaran ini, Yayasan YTL telah mengambil inisiatif dan bermurah hati untuk memberikan telefon bimbit percuma beserta data untuk golongan B40 dan penerima BSH. Biar Betul?

Ya, ianya adalah benar dan bukan scam. Jom ketahui langkah mohon telefon bimbit percuma daripada YTL.

1. Tawaran ini terbuka kepada golongan B40 dan penerima BSH sahaja. Anda hanya perlu mengisi borang dalam talian sahaja. 

Antara maklumat yang akan diminta adalah Maklumat Murid, Maklumat ibu bapa dan Screenshot kelulusan BPN atau BSH. 


Mohon di sini dan ikuti langkah-langkah dan isikan semua maklumat yang diperlukan dan submit. Selepas itu, anda akan mendapat email daripada YTL foundation berkenaan penerimaan Pencalonan atau permohonan berkenaan.

Sekiranya Permohonan anda telah diluluskan, anda akan menerima satu lagi email kelulusan dan anda perlu menyediakan Salinan Mykad/Mykid Murid dan Salinan Mykad Ibu bapa. Telefon bimbit akan dikirimkan ke rumah anda.

Selain daripada Telefon bimbit percuma, yayasan YTL juga telah menyediakan bahan pembelajaran bagi murid yang interaktif dan mengikut sukatan pembelajaran di sekolah. Jom manfaatkan kemudahan yang telah disediakan oleh YTL foundation agar anak-anak anda terus menimba ilmu dan tidak ketinggalan walau dalam tempoh yang sukar ini.


ARTIKEL MENARIK

Adalah menjadi naluri manusia untuk mendapatkan ganjaran dengan usaha yang minimum. Saya sendiri pun pasti inginkan kerja atau usaha yang sikit, tetapi bayaran yang tinggi.


TIPS DAN PANDUAN PERCUTIAN

Negeri Sabah adalah salah satu negeri dalam negara Malaysia yang paling bertuah. Ini kerana Sabah mempunyai pelbagai tempat menarik yang anda boleh lawat. Pada perkongsian kali ini, kami ingin memperkenalkan daerah Kudat, Sabah. Kudat pun mempunyai banyak tempat menarik yang anda boleh lawat dan menikmati pengalaman percutian yang berbeza.

Anda pasti pernah mendengar gunung kinabalu, bukan? gunung kinabalu adalah gunung yang tertinggi di asia tenggara dan terletak di negeri Sabah, Malaysia. Gunung kinabalu menjadi destinasi utama para peminat Hiking sama ada dari dalam negara mahupun luar negara. Gunung kinabalu adalah menjadi kebanggaan sabahan dan mempunyai cerita lagenda...

Gunung Kinabalu sememangnya merupakan tarikan utama negeri Sabah, dan terkenal di seluruh dunia. Anda pernah naik gunung kinabalu tak? jika belum, anda harus senaraikan gunung kinabalu dalam bucket list anda. pada perkongsian pada kali ini, kami ceritakan kisah seorang budak umur 3 tahun berjaya ke puncak gunung kinabalu. Jom ikuti kisahnya.