Wajib Tengok-Pemandangan menakjubkan semasa kuarantin menggunakan drone Kuala Lumpur dan bandar-bandar utama di Dunia.

04/04/2020

Wabak covid-19 hampir melanda setiap negara di seluruh dunia. Sehingga kini, Jumlah jangkitan sudah mencecah 1 juta orang dengan hampir 50 ribu kematian. Setiap negara telah mengambil langkah-langkah lockdown sebagai satu usaha untuk membendung penyebaran wabak ini. 

Di negara Malaysia, Lock down telah bermula pada 18 mac 2020 dan telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. Setiap rakyat tidak digalakkan untuk keluar meninggalkan rumah. Mereka hanya dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan dan jika ada keperluan mendesak (dari segi perubatan). 

Kami persembahkan kepada anda beberapa pemandangan yang sangat menarik semasa kuarantin covid-19 bagi bandar kuala lumpur dan bandar-bandar di seluruh dunia untuk anda saksikan. Skyview ini diambil menggunakan drone dan diambil oleh para jurugambar yang profesional. Diharapkan dengan video ini, akan terubat hati anda semua untuk melihat bagaimana keadaan di luar semasa wabak covid-19 ini. 

Semua video ini diambil daripada sebuah laman web yang khusus untuk mengumpulkan para peminat drone di seluruh dunia iatu Airvuz.

BANDAR KUALA LUMPUR

BANDAR DHAKA, BANGLADESH

BANDAR DUBLIN, IRELAND

BANDAR JAKARTA, INDONESIA

Diharapkan semasa tempoh Lockdown ini, kita semua mengikuti semua peraturan dan undang-undang yang telah digariskan oleh pihak berkuasa. Anda boleh memainkan peranan yang penting dalam usaha menangani wabak ini. 

#stayhome #staysafe

Anda mungkin berminat untuk ini : Travel dari rumah sahaja

Jika nak cari kereta sewa dan pakej percutian yang trusted di sabah dengan harga yang murah, jom lihat sini.

  • Price list
  • GREAT PROMOTION!! 5% CASHBACK
  • BOOKING CAR

Follow dan like page facebook @bestborneocarrental untuk perkongsian tips dan panduan bercuti terkini atau hubungi kami di :

Whatsapp : 01110570862

email : bestborneocarrental@gmail.com atau Chat di website kami.


TIPS DAN PANDUAN PERCUTIAN

Selepas pandemik Covid-19 yang melanda seluruh dunia, dimana percutian terpaksa ditangguhkan, kini mulai pulih. Sempadan negara mulai dibuka dan pelancongan mulai rancak semula. Walaupun pandemik ini telah berakhir, namun langkah-langkah pencegahan penyebaran virus ini tidak patut diendahkan.

Anda pasti sangat rindu untuk pergi bercuti dan travel bersama keluarga tersayang? Jom bercuti di Sabah, SOP PKPB yang bermula 7 disember hingga 20 Disember telah dilonggarkan dimana rentas negeri di Malaysia telah dilonggarkan. Ini bermaksud anda boleh bercuti ke seluruh negeri di Malaysia kecuali kawasan yang masih dalam status PKPD.

Ada yang sudah pernah ke Semporna Sabah? Jika belum, mari kami kongsikan cerita-cerita travel ke semporna yang dikongsikan oleh traveller. Dengan cerita ini, mungkin anda boleh mendapat tips dan gambaran bagaimana anda hendak merancang percutian anda ke Semporna Sabah pada masa akan datang.


ARTIKEL YANG MENARIK

Kini, Platform iShareFans telah ditutup dan menyebabkan ramai ahli kerugian sehingga ribuan ringgit. Sebelum ini kami sudah telah memberikan amaran bahawa operasi isharefans ini meragukan dan adalah scam. Kami adalah yang terawal memberikan review tentang platform ini iatu pada awal bulan oktober.


MASIH MENCARI INFO ? GUNAKAN RUANGAN SEARCH DI BAWAH. ANDA MUNGKIN TERKEJUT DENGAN PENEMUAN ANDA!

Trustpilot