Wajib Tengok-Pemandangan menakjubkan semasa kuarantin menggunakan drone Kuala Lumpur dan bandar-bandar utama di Dunia.

04/04/2020

Wabak covid-19 hampir melanda setiap negara di seluruh dunia. Sehingga kini, Jumlah jangkitan sudah mencecah 1 juta orang dengan hampir 50 ribu kematian. Setiap negara telah mengambil langkah-langkah lockdown sebagai satu usaha untuk membendung penyebaran wabak ini. 

Di negara Malaysia, Lock down telah bermula pada 18 mac 2020 dan telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. Setiap rakyat tidak digalakkan untuk keluar meninggalkan rumah. Mereka hanya dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan dan jika ada keperluan mendesak (dari segi perubatan). 

Kami persembahkan kepada anda beberapa pemandangan yang sangat menarik semasa kuarantin covid-19 bagi bandar kuala lumpur dan bandar-bandar di seluruh dunia untuk anda saksikan. Skyview ini diambil menggunakan drone dan diambil oleh para jurugambar yang profesional. Diharapkan dengan video ini, akan terubat hati anda semua untuk melihat bagaimana keadaan di luar semasa wabak covid-19 ini. 

Semua video ini diambil daripada sebuah laman web yang khusus untuk mengumpulkan para peminat drone di seluruh dunia iatu Airvuz.

BANDAR KUALA LUMPUR

BANDAR DHAKA, BANGLADESH

BANDAR DUBLIN, IRELAND

BANDAR JAKARTA, INDONESIA

Diharapkan semasa tempoh Lockdown ini, kita semua mengikuti semua peraturan dan undang-undang yang telah digariskan oleh pihak berkuasa. Anda boleh memainkan peranan yang penting dalam usaha menangani wabak ini. 

#stayhome #staysafe

Anda mungkin berminat untuk ini : Travel dari rumah sahaja

Jika nak cari kereta sewa dan pakej percutian yang trusted di sabah dengan harga yang murah, jom lihat sini.

  • Price list
  • GREAT PROMOTION!! 5% CASHBACK
  • BOOKING CAR

Follow dan like page facebook @bestborneocarrental untuk perkongsian tips dan panduan bercuti terkini atau hubungi kami di :

Whatsapp : 01110570862

email : bestborneocarrental@gmail.com atau Chat di website kami.


TIPS DAN PANDUAN PERCUTIAN

Ada yang merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu? Anda perlu ketahui tips dan peralatan yang sesuai untuk mendaki. Persediaan yang betul dan tepat dapat memudahkan pendakian anda nanti. Kami berikan anda tips bonus iatu langkah keselamatan atau SOP mendaki gunung kinabalu semasa PKPP dan wabak Covid-19.

Sektor pelancongan di Malaysia sudah mula dibuka pada 11 Jun 2020. Pembukaan semula pelancongan ini menjadi berita baik kepada para pengusaha pelancongan dan pemilik hotel dan homestay. operasi sektor Pelancongan menjadi lumpuh sepanjang tempoh PKP dan PKPB.

Negeri Sabah adalah salah satu negeri dalam negara Malaysia yang paling bertuah. Ini kerana Sabah mempunyai pelbagai tempat menarik yang anda boleh lawat. Pada perkongsian kali ini, kami ingin memperkenalkan daerah Kudat, Sabah. Kudat pun mempunyai banyak tempat menarik yang anda boleh lawat dan menikmati pengalaman percutian yang berbeza.

Anda pasti pernah mendengar gunung kinabalu, bukan? gunung kinabalu adalah gunung yang tertinggi di asia tenggara dan terletak di negeri Sabah, Malaysia. Gunung kinabalu menjadi destinasi utama para peminat Hiking sama ada dari dalam negara mahupun luar negara. Gunung kinabalu adalah menjadi kebanggaan sabahan dan mempunyai cerita lagenda...


ARTIKEL YANG MENARIK


MASIH MENCARI INFO ? GUNAKAN RUANGAN SEARCH DI BAWAH. ANDA MUNGKIN TERKEJUT DENGAN PENEMUAN ANDA!