Wajib Tengok-Pemandangan menakjubkan semasa kuarantin menggunakan drone Kuala Lumpur dan bandar-bandar utama di Dunia.

04/04/2020

Wabak covid-19 hampir melanda setiap negara di seluruh dunia. Sehingga kini, Jumlah jangkitan sudah mencecah 1 juta orang dengan hampir 50 ribu kematian. Setiap negara telah mengambil langkah-langkah lockdown sebagai satu usaha untuk membendung penyebaran wabak ini. 

Di negara Malaysia, Lock down telah bermula pada 18 mac 2020 dan telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. Setiap rakyat tidak digalakkan untuk keluar meninggalkan rumah. Mereka hanya dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan dan jika ada keperluan mendesak (dari segi perubatan). 

Kami persembahkan kepada anda beberapa pemandangan yang sangat menarik semasa kuarantin covid-19 bagi bandar kuala lumpur dan bandar-bandar di seluruh dunia untuk anda saksikan. Skyview ini diambil menggunakan drone dan diambil oleh para jurugambar yang profesional. Diharapkan dengan video ini, akan terubat hati anda semua untuk melihat bagaimana keadaan di luar semasa wabak covid-19 ini. 

Semua video ini diambil daripada sebuah laman web yang khusus untuk mengumpulkan para peminat drone di seluruh dunia iatu Airvuz.

BANDAR KUALA LUMPUR

BANDAR DHAKA, BANGLADESH

BANDAR DUBLIN, IRELAND

BANDAR JAKARTA, INDONESIA

Diharapkan semasa tempoh Lockdown ini, kita semua mengikuti semua peraturan dan undang-undang yang telah digariskan oleh pihak berkuasa. Anda boleh memainkan peranan yang penting dalam usaha menangani wabak ini. 

#stayhome #staysafe

Anda mungkin berminat untuk ini : Travel dari rumah sahaja

Jika nak cari kereta sewa dan pakej percutian yang trusted di sabah dengan harga yang murah, jom lihat sini.

  • Price list
  • GREAT PROMOTION!! 5% CASHBACK
  • BOOKING CAR

Follow dan like page facebook @bestborneocarrental untuk perkongsian tips dan panduan bercuti terkini atau hubungi kami di :

Whatsapp : 01110570862

email : bestborneocarrental@gmail.com atau Chat di website kami.


TIPS DAN PANDUAN PERCUTIAN

Ada yang sudah pernah ke Semporna Sabah? Jika belum, mari kami kongsikan cerita-cerita travel ke semporna yang dikongsikan oleh traveller. Dengan cerita ini, mungkin anda boleh mendapat tips dan gambaran bagaimana anda hendak merancang percutian anda ke Semporna Sabah pada masa akan datang.

Ada yang merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu? Anda perlu ketahui tips dan peralatan yang sesuai untuk mendaki. Persediaan yang betul dan tepat dapat memudahkan pendakian anda nanti. Kami berikan anda tips bonus iatu langkah keselamatan atau SOP mendaki gunung kinabalu semasa PKPP dan wabak Covid-19.

Sektor pelancongan di Malaysia sudah mula dibuka pada 11 Jun 2020. Pembukaan semula pelancongan ini menjadi berita baik kepada para pengusaha pelancongan dan pemilik hotel dan homestay. operasi sektor Pelancongan menjadi lumpuh sepanjang tempoh PKP dan PKPB.


ARTIKEL YANG MENARIK

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah berkata dalam sidang media 20 oktober 2020, bahawa Pekerja sektor awam dan swasta diarah untuk bekerja dari rumah bermula khamis ini (22 Oktober 2020). Keputusan ini disebabkan peningkatan kes jangkitan COVID-19 membabitkan pekerja di pejabat.

Malaysia telah dilanda wabak Covid-19 gelombang kedua dan kelihatannya lebih teruk daripada sebelumnya. Lantaran itu, bagi membantu meringankan beban rakyat Malaysia khususnya golongan B40, kerajaan telah melancarkan rangsangan ekonomi Bantuan Prihatin Nasional siri 2.0 atau BPN 2.0. Perkara ini telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan...

Wabak Covid-19 telah memberikan kesan yang buruk kepada perniagaan di seluruh dunia. Peniaga khususnya para peniaga kecil mempunyai kesukaran untuk mengekalkan perniagaan mereka. Insentif kerajaan Malaysia seperti Geran Khas Prihatin tidak dapat menampung semua peniaga kecil. Oleh yang demikian, para peniaga kecil terpaksa mencari alternatif lain.


MASIH MENCARI INFO ? GUNAKAN RUANGAN SEARCH DI BAWAH. ANDA MUNGKIN TERKEJUT DENGAN PENEMUAN ANDA!