Viral OMG !: Penumpang MAS sangat marah apabila Kapal Tak dapat berlepas dua kali

08/01/2020

"Kami bukan  sebagai alat ujian kemalangan," kata Encik Serjit Singh, selepas penerbangan Malaysia Airlines yang terikat ke Auckland telah dibatalkan dua kali. Pada 1hb Januari, MH145 yang dijadualkan berlepas pada 20:45 tiba-tiba terhenti sebelum berlepas. Pesawat itu kemudiannya dilepaskan semula ke kapal tarmac. 

Penumpang kemudian ditahan selama tiga jam sebelum dibenarkan masuk dan diminta pulang keesokan harinya untuk menangkap penerbangan 10:00. Pada keesokan harinya, Encik Singh melihat bahawa dia akan mengambil pesawat yang sama ke Auckland. Krew kabin memberi jaminan kepadanya bahawa pesawat itu "dalam keadaan baik dan mereka akan tiba di Auckland dengan selamat". 

Ironinya, pesawat itu tiba-tiba berhenti sekali lagi sebelum berlepas. Insiden ini mendapat Encik Singh begitu marah kerana dia enggan pulang ke pesawat yang sama sekali lagi. Penerbangan yang dijadualkan semula, MH145D, berlepas kemudian pada hari yang sama pada 15:04, dengan pesawat lain. Telah dilaporkan bahawa pesawat yang rosak itu mempunyai masalah teknikal yang melibatkan sistem pesawat. Dalam video Encik Singh yang disiarkan di New Zealand Herald, penumpang marah dilihat berkerumun dan berdebat dengan kakitangan di pintu masuk.

Video seterusnya di boleh dilihat di sini : NZ Herald

Tuan-tuan Nak ke Kota kinabalu, Sabah untuk melancong?. Dah sampai kota kinabalu nanti pasti perlukan kereta sewa, betul tak? Jom tempah dengan kami ya. kami pun sediakan diskaun hebat untuk anda, 5% discount cashback untuk setiap tempahan yang anda buat. Rujuk Senarai harga kereta sewa di kota kinabalu SINI. Nak tempah terus, boleh Klik SINI ya. Nak usha-usha testimoni terbaik pelanggan best borneo car rental boleh klik SINI je. Kalau tak pun, terus jak contact customer service dorang kat sini : 01110570862.

Jom Follow media sosial kami di sini untuk update dan perkongsian tips dan panduan bercuti.

Ada yang sudah pernah ke Semporna Sabah? Jika belum, mari kami kongsikan cerita-cerita travel ke semporna yang dikongsikan oleh traveller. Dengan cerita ini, mungkin anda boleh mendapat tips dan gambaran bagaimana anda hendak merancang percutian anda ke Semporna Sabah pada masa akan datang.

Ada yang merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu? Anda perlu ketahui tips dan peralatan yang sesuai untuk mendaki. Persediaan yang betul dan tepat dapat memudahkan pendakian anda nanti. Kami berikan anda tips bonus iatu langkah keselamatan atau SOP mendaki gunung kinabalu semasa PKPP dan wabak Covid-19.

Sektor pelancongan di Malaysia sudah mula dibuka pada 11 Jun 2020. Pembukaan semula pelancongan ini menjadi berita baik kepada para pengusaha pelancongan dan pemilik hotel dan homestay. operasi sektor Pelancongan menjadi lumpuh sepanjang tempoh PKP dan PKPB.