Tips dan panduan percutian : Air Asia menawarkan pilihan fleksibiliti untuk tempahan penerbangan sedia ada untuk perjalanan sehingga 30 April

25/03/2020


Air Asia kini telah meluaskan pilihan fleksibiliti untuk penumpang yang telah menempah penerbangan pada atau sebelum 22 Mac untuk perjalanan antara 23 Mac dan 30 April tahun ini. Syarikat penerbangan itu berkata polisi ini tidak meliputi tempahan penerbangan domestik Thailand dan India yang dikendalikan oleh Thai Air Asia (kod syarikat penerbangan FD) dan Air Asia India (kod syarikat penerbangan I5), serta semua tempahan penerbangan lain dengan tarikh berlepas dari 1 Mei 2020 . 

Air Asia berkata tetamu yang layak boleh memilih untuk membuat perubahan penerbangan atau menyimpan nilai tempahan penerbangan mereka ke dalam akaun untuk perjalanan masa depan. Syarikat penerbangan itu berkata para tetamu boleh bertukar kepada mana-mana tarikh perjalanan baru sebelum 31 Oktober tahun ini pada laluan yang sama pada bila-bila masa sehingga 48 jam sebelum penerbangan berlepas untuk masa tanpa had tanpa sebarang kos tambahan tertakluk kepada ketersediaan tempat duduk. Mereka juga boleh memilih untuk mengekalkan nilai tempahan penerbangan mereka dalam akaun Ahli Big Air mereka untuk perjalanan masa depan, yang perlu ditebus dalam 365 hari kalendar dari tarikh pengeluaran. Syarikat penerbangan itu berkata tarikh perjalanan tempahan baru boleh jatuh pada tarikh yang ditetapkan dengan jadual penerbangan yang diterbitkan di airasia.com

Menurut syarikat penerbangan itu, tetamu yang terjejas oleh pembatalan penerbangan akan "diberitahu segera" melalui e-mel dan SMS berdaftar. Syarikat penerbangan itu berkata para tetamu boleh menggunakan AVA chatbot AVA di support.airasia.com atau airasia.com untuk mengakses pilihan. Ia menambahkan bahawa dasar ini hanya terpakai untuk mengarahkan tempahan dalam talian yang dibuat melalui laman webnya, dan tetamu yang membuat tempahan melalui ejen pelancongan atau membuat tempahan kumpulan perlu menghubungi ejen tempahan masing-masing.

Sumber : airasia.com

Jika nak cari kereta sewa dan pakej percutian yang trusted di sabah dengan harga yang murah, jom lihat sini.

  • senarai harga kereta sewa di kota kinabalu
  • promosi diskaun kaw-kaw
  • tempahan kereta di kota kinabalu

Follow dan like page facebook @bestborneocarrental untuk perkongsian tips dan panduan bercuti terkini atau hubungi kami di talian 01110570862 dan email bestborneocarrental@gmail.com atau chat terus di webchat kami.

Trustpilot