Itinerary  lengkap Ke daytrip Kundasang

12/01/2020

Anda ingin ke kundasang tanpa bermalam? Cuti tak panjang? Boleh ke kundasang tanpa bermalam? apa yang boleh dilakukan di kundasang jika tidak bermalam? Boleh ke Turun jak dari Kota Kinabalu International Airport, terus ke kundasang? semua persoalan ini bisa terjawab di dalam perkongsian kami pada hari ini. 

Ya, anda boleh ke kundasang untuk daytrip dan boleh melawat ke tempat-tempat yang popular di kundasang. Anda masih akan dapat menikmati keindahan semula jadi kundasang. Pada artikel kali ini, admin akan kongsikan itinenari yang agak lengkap untuk panduan anda untuk daytrip kundasang.

untuk Daytrip kundasang, perjalanan sekurang-kurangnya dimulakan awal iatu seawal jam 7.00 - 8.00 pagi. Ini kerana perjalanan ke Kundasang mengambil masa yang agak lama. Jika anda ingin memandu sendiri @ menyewa kenderaan, pastikan anda telah menempah awal kenderaan berkenaan dan request agar kereta dihantar ke Airport sejurus ketibaan anda atau dihantar ke Hotel. Anda boleh hubungi Kereta Sewa Di Kota Kinabalu (bestborneocarrental) untuk urusan tempahan kereta sewa di kota kinabalu, sabah. Sangat dipercayai dan perkhidmatan terbaik.

Berikut adalah cadangan jadual perjalanan Daytrip ke Kundasang dalam bentuk google maps

Klik Larger View untuk paparan lengkap

Klik View Maps Legend

Senarai Tempat Lawatan untuk Daytrip Kundasang

 • Pick Up - Kota Kinabalu International Airport/Hotel
 • Kantin Bakut - Sarapan Pagi (jika anda belum bersarapan)
 • Upside Down House Sabah 
 • Tamparuli Suspension Bridge
 • Mount Kinabalu Lookout,Sabah (pekan Nabalu)- (boleh beli cenderahati )
 • Kinabalu Park Entrance, Ranau, Sabah.
 • Puteri Nabalu (lunch)
 • Desa Cattle Dairy Farm
 • Kundasang War Memorial
 • Poring Hot Spring, Ranau, Sabah.
 • Bombon Kg. Marakau (Fish Spa)
 • Sabah Tea Restaurant & Tea Shop
 • Arnab Village
 • Sayap Madu Wak Ali Cafe (Must Try- Boleh Tapau kalau tak sempat)
 • Tun Mustapha Tower
 • Anjung Senja (Makan malam dengan Pelbagai Makanan Laut)

Senarai Tempat Lawatan dalam Daytrip kundasang ini adalah cadangan sahaja, dan agak susah untuk melawat semua disebabkan kekangan masa dan jarak. Jangan mengambil masa terlalu lama untuk satu-satu tempat, cukuplah masa 15-30 minit untuk satu tempat lawatan berkenaan.

Anda boleh membuat keputusan pemilihan berdasarkan tahap keinginan anda dan masa anda di satu-satu tempat. anda membuat perancangan perjalanan dengan menyenaraikan tempat lawatan mengikut kemahuan anda bermula dari keutamaan anda. langkah kedua adalah anda melihat lokasi akan setiap tempat berkenaan dan menilai semula jika senarai tempat lawatan anda sesuai. Anda boleh arrangekan semula mengikut kesesuaian masa dan perjalanan anda. salah satu Tips untuk perjalanan yang lancar adalah anda sudah membuat rancangan perjalanan sehari sebelum perjalanan sebenar agar masa anda semasa perjalanan sebenar tidak terbuang. 

Anda mempunyai masalah untuk mencari KERETA SEWA BEST, MURAH lagi TRUSTED di KOTA KINABALU, SABAH?

Jika YA! Kini anda tak perlu risau lagi. Kami di BEST BORNEO CAR RENTAL dapat menyelesaikan semua masalah anda.

Kenapa anda MESTI pilih kami ?

Respon cepat ✅

Kereta bersih & Selesa ✅

Penghantaran percuma ke KKIA ✅

Staff peramah & mesra pelanggan ✅

Delivery kereta on time / tepati masa ✅

Support team jika berlaku kerosakan ✅


Testimoni Pelanggan kami

"Deliver good service with affordable price. My second time rent their car. Definitely will deal with them again in future. Tq best borneocar rental" Josephine ; Kuching

"Great service and friendly... We book again in the future.." Shirlin- Johor Bahru

"Easy booking. Easy collection. Easy return. Good car in clean condition. Would definitely recommend" Tania - Kuala Lumpur.

Untuk booking dan Segala pertanyaan, Anda boleh hubungi kami di 👇

+601110570862 SANIL (Direct Line)

www.bestborneocarrental.com (Online Booking)

https://www.wasap.my/601110570862 (Whatsap)

Ada Diskaun tak?

Eh ada, jangan susah, booking online dan dapat diskaun, Ada ganjaran cashback lagi bosku. Cepat-cepat booking sebelum Promosi kami tutup. Lawat Laman web kami untuk maklumat lanjut diskaun dan cashback.


Selepas pandemik Covid-19 yang melanda seluruh dunia, dimana percutian terpaksa ditangguhkan, kini mulai pulih. Sempadan negara mulai dibuka dan pelancongan mulai rancak semula. Walaupun pandemik ini telah berakhir, namun langkah-langkah pencegahan penyebaran virus ini tidak patut diendahkan.

Anda pasti sangat rindu untuk pergi bercuti dan travel bersama keluarga tersayang? Jom bercuti di Sabah, SOP PKPB yang bermula 7 disember hingga 20 Disember telah dilonggarkan dimana rentas negeri di Malaysia telah dilonggarkan. Ini bermaksud anda boleh bercuti ke seluruh negeri di Malaysia kecuali kawasan yang masih dalam status PKPD.

Ada yang sudah pernah ke Semporna Sabah? Jika belum, mari kami kongsikan cerita-cerita travel ke semporna yang dikongsikan oleh traveller. Dengan cerita ini, mungkin anda boleh mendapat tips dan gambaran bagaimana anda hendak merancang percutian anda ke Semporna Sabah pada masa akan datang.

Ada yang merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu? Anda perlu ketahui tips dan peralatan yang sesuai untuk mendaki. Persediaan yang betul dan tepat dapat memudahkan pendakian anda nanti. Kami berikan anda tips bonus iatu langkah keselamatan atau SOP mendaki gunung kinabalu semasa PKPP dan wabak Covid-19.

Sektor pelancongan di Malaysia sudah mula dibuka pada 11 Jun 2020. Pembukaan semula pelancongan ini menjadi berita baik kepada para pengusaha pelancongan dan pemilik hotel dan homestay. operasi sektor Pelancongan menjadi lumpuh sepanjang tempoh PKP dan PKPB.

Negeri Sabah adalah salah satu negeri dalam negara Malaysia yang paling bertuah. Ini kerana Sabah mempunyai pelbagai tempat menarik yang anda boleh lawat. Pada perkongsian kali ini, kami ingin memperkenalkan daerah Kudat, Sabah. Kudat pun mempunyai banyak tempat menarik yang anda boleh lawat dan menikmati pengalaman percutian yang berbeza.

Anda pasti pernah mendengar gunung kinabalu, bukan? gunung kinabalu adalah gunung yang tertinggi di asia tenggara dan terletak di negeri Sabah, Malaysia. Gunung kinabalu menjadi destinasi utama para peminat Hiking sama ada dari dalam negara mahupun luar negara. Gunung kinabalu adalah menjadi kebanggaan sabahan dan mempunyai cerita lagenda...

Trustpilot