Tarikh dan Jumlah Bantuan khas Aidilfitri (Bonus Raya) Penjawat awam dan Pesara Tahun 2020 

10/05/2020

Kerajaan akan memberikan Bantuan Khas Aidilfitri tahun 2020 bagi penjawat awam gred 56 dan ke bawah termasuk pegawai kontrak serta pegawai Sambilan Harian (PSH) dan juga pesara.

Bantuan khas ini juga dipanjangkan kepada guru interim; pemandu yang dilantik sendiri oleh pegawai Gred Jawatan Utama B dan ke atas, serta Gred Khas A dan ke atas yang layak mendapatkan khidmat pemandu tetapi tidak disediakan pemandu oleh jabatannya 

kadar bayaran Bantuan Khas Aidilfitri yang akan diterima oleh penjawat awam adalah sebanyak RM500 dan RM250 bagi pesara kerajaan yang menerima pencen.

Pembayaran ini akan dilakukan pada 20 Mei 2020. Bantuan ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada jasa dan komitmen anggota kerajaan serta meringankan perbelanjaan serta membantu persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Akhirnya disahkan, Pemberian Bantuan Kewangan Khas Aidilfitri Penjawat Awam disahkan. Rujuk Twitter Bernama dan Pengumuman Jabatan Perkhidmatan awam.


Ini adalah satu kelegaan dan bantuan yang amat dihargai oleh semua Penjawat Awam. Bantuan ini dapat dimanfaatkan untuk sambutan Hari Raya bersama keluarga, dan juga bagi mereka yang menyambut Hari Kaamatan dan hari Gawai. Walaupun sedih tidak dapat balik kampung untuk beraya, tapi bolehlah berkongsi bantuan ini dengan keluarga di kampung.

Kongsikan berita baik ini kepada rakan-rakan anda yang bekerja di sektor kerajaan.

Like Facebook kami untuk dapatkan update terkini ya.ADA PLAN UNTUK BERCUTI DI SABAH NANTI?
KAMI NAK OFFER DISKAUN NI BOSSKU. 

SIMPAN GAMBAR YANG MENGANDUNGI KOD DISKAUN DI BAWAH, DAN WHATSAPP GAMBAR ITU KE NOMBOR HOTLINE KAMI TERTERA. 

TEMPAHAN BOLEH DIBUAT BILA-BILA DAN SAH SAMPAI HUJUNG TAHUN 2021.

Latest posts in our blog

Read what's new this week
 

Pada hari ini, kerajaan telah memutuskan bahawa Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Penjara Tawau dan Kuarters Penjara Taman Ehsan serta Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi kawasan Tawau, Kunak, Semporna dan Lahad Datu dilanjutkan sehingga 25 dan 26 Oktober 2020.

Hello Guys, Apa khabar semua. Harap semuanya baik-baik sahaja. Sentiasa kekalkan penjagaan kebersihan dan SOP berada di luar ya. Kita masih lagi #belummenang dan pastikan anda memakai penutup hidung dan mulut apabila berada di tempat awam, kalau tak melayang RM1000.

Sebelum ini, kisah seorang pelajar Sabah yang terpaksa bermalam di dalam hutan bagi membolehkan beliau mengikuti peperiksaan dalam talian. Veveonah mengambil keputusan untuk tidur di hutan pinggir kampungnya bagi membolehkan beliau mendapat akses internet yang lebih baik. The star

Siapa yang belum pernah dengar JAA Lifestyle? pada bulan Mei, JAA Lifestyle ini menjadi viral. Group Whatsapp dipenuhi dengan iklan-iklan berkenaan JAA Lifestyle. Dalam iklan berkenaan, mereka mengatakan dengan hanya daftar, boleh dapat potential income USD1000?

Trustpilot