Tarikh dan Jumlah Bantuan khas Aidilfitri (Bonus Raya) Penjawat awam dan Pesara Tahun 2020 

10/05/2020

Kerajaan akan memberikan Bantuan Khas Aidilfitri tahun 2020 bagi penjawat awam gred 56 dan ke bawah termasuk pegawai kontrak serta pegawai Sambilan Harian (PSH) dan juga pesara.

Bantuan khas ini juga dipanjangkan kepada guru interim; pemandu yang dilantik sendiri oleh pegawai Gred Jawatan Utama B dan ke atas, serta Gred Khas A dan ke atas yang layak mendapatkan khidmat pemandu tetapi tidak disediakan pemandu oleh jabatannya 

kadar bayaran Bantuan Khas Aidilfitri yang akan diterima oleh penjawat awam adalah sebanyak RM500 dan RM250 bagi pesara kerajaan yang menerima pencen.

Pembayaran ini akan dilakukan pada 20 Mei 2020. Bantuan ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada jasa dan komitmen anggota kerajaan serta meringankan perbelanjaan serta membantu persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Akhirnya disahkan, Pemberian Bantuan Kewangan Khas Aidilfitri Penjawat Awam disahkan. Rujuk Twitter Bernama dan Pengumuman Jabatan Perkhidmatan awam.


Ini adalah satu kelegaan dan bantuan yang amat dihargai oleh semua Penjawat Awam. Bantuan ini dapat dimanfaatkan untuk sambutan Hari Raya bersama keluarga, dan juga bagi mereka yang menyambut Hari Kaamatan dan hari Gawai. Walaupun sedih tidak dapat balik kampung untuk beraya, tapi bolehlah berkongsi bantuan ini dengan keluarga di kampung.

Kongsikan berita baik ini kepada rakan-rakan anda yang bekerja di sektor kerajaan.

Like Facebook kami untuk dapatkan update terkini ya.ADA PLAN UNTUK BERCUTI DI SABAH NANTI?
KAMI NAK OFFER DISKAUN NI BOSSKU. 

SIMPAN GAMBAR YANG MENGANDUNGI KOD DISKAUN DI BAWAH, DAN WHATSAPP GAMBAR ITU KE NOMBOR HOTLINE KAMI TERTERA. 

TEMPAHAN BOLEH DIBUAT BILA-BILA DAN SAH SAMPAI HUJUNG TAHUN 2021.

Latest posts in our blog

Read what's new this week
 

Apabila kita sudah nekad untuk melakukan sesuatu, kita pasti boleh melakukan perkara yang dilihat agak mustahil bagi orang ramai. Inilah yang berlaku di India di mana seorang budak perempuan yang hanya berumur 15 tahun membawa ayahnya yang merupakan seorang OKU sejauh 745Km hanya dengan menggunakan basikal. Perjalanannya itu menarik perhatian Media...

Kami dari Best Borneo Team mengucapkan Selamat Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir&Batin!!. Semoga Hari Raya pada tahun ini bermakna dan disambut dengan gembira dan penuh kesyukuran. Walaupun kita menyambut Hari Raya semasa PKPB, namun kami percaya bahawa semangat sambutan perayaan ini terus kuat dan penuh kesyukuran di samping keluarga...