Menarik : Gambar Kapal terbang yang ditahan disebabkan COVID-19

26/03/2020

Dengan Pandemik Covid-19, banyak Pernebangan dibatalkan dan ruang angkasa semakin kosong setiap hari dengan pengurangan penerbangan. kita dapat melihat kapal terbang di atas tanah dan diletakkan di serata di dunia. kami kongsikan gambar-gambar menarik. Pemandangan ini adalah jarang kita dapat lihat.

Emirates

Emirates telah menggantung operasi penerbangan penumpang oleh dekri Kerajaan UAE. Armada A380 dan B777 mereka diletakkan di lapangan terbang Dubai Int'l (DXB) dan Dubai World Central (DWC). 

American Airlines


Gambar-gambar dari Reuters menunjukkan American Airlines meletak pesawat mereka di Tulsa, Oklahoma termasuk B737 MAX, B777 dan B787.

Delta Airlines

Delta telah menggunakan Marana, Pinal Air Park di Arizona untuk meletak pesawat sementara mereka. Ini diambil oleh Pemandu Delta  yang terbang 

European Airlines


Hong Kong

Gambar-gambar ini menunjukkan sebahagian besar pesawat Cathay Pacific, Hong Kong Airlines dan Hong Kong Express diletakkan di Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong.

Singapore

Hampir keseluruhan pesawat Singapore Airlines kecuali 9 pesawat terbang ditahan. Sebahagian besar armada Silk Air dan Scoot juga didasarkan di Singapura. 

Latam

LATAM meletakkan armada mereka di Santiago, Sao Paulo GRU, Brasilia (yang menutup landasan untuk Penyimpanan), Cuzco dan banyak lagi di rangkaian mereka. Walau bagaimanapun, armada LATAM tidak 100% ditahan, mereka merancang untuk mengendalikan sekitar 10% penerbangan antar benua kami dan 20% rangkaian domestik di Brazil dan Chile. Operasi domestik di Argentina, Colombia, Ecuador dan Peru kini ditutup

Sumber : samchui.com

Jika nak cari kereta sewa dan pakej percutian yang trusted di sabah dengan harga yang murah, jom lihat sini.

Follow dan like page facebook @bestborneocarrental untuk perkongsian tips dan panduan bercuti terkini atau hubungi kami di :

Whatsapp : 01110570862

email : bestborneocarrental@gmail.com 

tatau chat terus di webchat kami.

Trustpilot