Jum baca cerita saya #2 : Kereta Kancil boleh Travel sampai luar Negara??

05/12/2019

siapa sangka, kereta kancil yang sudah berusia 25 tahun boleh dibawa untuk travel sampai ke luar negara. Azman Ali dan isteri telah membuktikan keupayaan kenderaan kancil boleh travel 5000KM sampai ke Laos. 

"Saya dan isteri (Nurul Ramli, 38) kemudian membuat keputusan untuk menaiki Perodua Kancil dari Tasek Gelugor, Pulau Pinang menuju ke Laos dengan meredah perjalanan lebih 5,000 kilometer sejak 1 Disember lalu.

"Kesempatan ini juga saya mahu buktikan kereta buatan Malaysia yang menggunakan kapasiti enjin kecil juga boleh meredah perjalanan jarak jauh tanpa sebarang masalah," katanya.

Melihat kepada perkembangan terkini Azman di Facebook beliau (Azman Ali II), beliau kini sudah berjaya sampai ke sempadan China dengan perjalanan lebih 2500km dalam masa 5 hari. Beliau juga akan berpatah balik menggunakan laluan di utara Thailand dan masuk semula ke Malaysia menerusi sempadan Bukit Kayu Hitam di Kedah.

Adiknya kancil sekarang iatu axia sekarang yang popular. so pasti banyak yang bertanya kan, axia ni boleh ke travel di seluruh sabah? Boleh je tiada masalah. cuma faktor kesesuaian iatu jumlah penumpang je perlu dipertimbangkan. Tak perlu bimbanglah, Axia pun boleh naik kundasang tau!!

Jika tuan dan puan dah terlanjur baca sehingga habis, Apa kata kalau usha-usha tengok perkhidmatan yang kami tawarkan. jika anda mencari kereta sewa di kota kinabalu, sabah, bolehlah dapatkan perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri atau sekali dengan driver. kami boleh berikan khidmat ittenary yang lengkap untuk anda, dan kami bantu sesuaikan ikut masa dan keperluan anda.

Perkhidmatan kami mempunyai rekod yang baik, tuan-puan boleh melihat testimoni pelanggan. Nak runding harga? hubungi atau whatsapp kami di 01110570862 atau facebook : @bestborneocarrental. untuk update terkini boleh follow kami di Facebook, instagram dan twitter.

Jom bercuti ke Sabah!!!!

Anda mempunyai masalah untuk mencari KERETA SEWA BEST, MURAH lagi TRUSTED di KOTA KINABALU, SABAH?

Jika YA! Kini anda tak perlu risau lagi. Kami di BEST BORNEO CAR RENTAL dapat menyelesaikan semua masalah anda.

Kenapa anda MESTI pilih kami ?

Respon cepat ✅

Kereta bersih & Selesa ✅

Penghantaran percuma ke KKIA ✅

Staff peramah & mesra pelanggan ✅

Delivery kereta on time / tepati masa ✅

Support team jika berlaku kerosakan ✅

Testimoni Pelanggan kami

"Deliver good service with affordable price. My second time rent their car. Definitely will deal with them again in future. Tq best borneocar rental" Josephine ; Kuching

"Great service and friendly... We book again in the future.." Shirlin- Johor Bahru

"Easy booking. Easy collection. Easy return. Good car in clean condition. Would definitely recommend" Tania - Kuala Lumpur.

Untuk booking dan Segala pertanyaan, Anda boleh hubungi kami di 👇

+601110570862 SANIL (Direct Line)

www.bestborneocarrental.com (Online Booking)

https://www.wasap.my/601110570862 (Whatsap)

Ada Diskaun tak?

Eh ada, jangan susah, booking online dan dapat diskaun, Ada ganjaran cashback lagi bosku. Cepat-cepat booking sebelum Promosi kami tutup. Lawat Laman web kami untuk maklumat lanjut diskaun dan cashback.

sumber : Metro /era.je/ Facebook Azman Ali II

Seperti yang kita sedia maklum, gunung kinabalu yang teletak di negeri Sabah, Malaysia sangat popular dan menjadi tumpuan para pendaki yang ingin menawan puncak gunung kinabalu dan merasai pengalaman yang tidak akan didapati di tempat lain. Cuaca di puncak Gunung Kinabalu boleh menjadi sangat sejut dan boleh mencecah di bawah paras beku.

Kita sudah melangkah ke Tahun yang baharu, iatu tahun 2020. Pasti dah ramai yang sudah memasang impian untuk bercuti bersama keluarga kan. Jom kita tengok Takwim cuti sekolah di Malaysia pada tahun 2020, senang anda nak buat perancangan bila nak pergi bercuti kan.

Anda pernah masuk ke Hotel, homestay, atau Airbnb dan rasa ragu-ragu dan syak wasangka ada kamera tersembunyi di dalam bilik@tempat penginapan anda? Keraguan anda ada asasnya sebab Airbnb membenarkan pemilik Rumah atau @host memasang kamera pengawasan dengan syarat boleh dilihat dengan jelas dan terdedah dan terhad@ tidak boleh dipasang di tempat...

Tahun 2020 ni dah beli tiket tak untuk nak gi travel? Nak jalan-jalan ke kundasang sabah tapi belum beli tiket? Ada berita baik untuk anda. Malaysia Airlines telah memulakan jualan tahun baharu 2020 bermula pada 2 Jan 2020. MAS menawarkan diskaun 35% diskaun tambang bagi kelas ekonomi dan kelas perniagaan. Promosi ini berlangsung sehingga 20...

Powered by Jasper Roberts - Blog