Jum baca cerita saya #2 : Kereta Kancil boleh Travel sampai luar Negara??

05/12/2019

siapa sangka, kereta kancil yang sudah berusia 25 tahun boleh dibawa untuk travel sampai ke luar negara. Azman Ali dan isteri telah membuktikan keupayaan kenderaan kancil boleh travel 5000KM sampai ke Laos. 

"Saya dan isteri (Nurul Ramli, 38) kemudian membuat keputusan untuk menaiki Perodua Kancil dari Tasek Gelugor, Pulau Pinang menuju ke Laos dengan meredah perjalanan lebih 5,000 kilometer sejak 1 Disember lalu.

"Kesempatan ini juga saya mahu buktikan kereta buatan Malaysia yang menggunakan kapasiti enjin kecil juga boleh meredah perjalanan jarak jauh tanpa sebarang masalah," katanya.

Melihat kepada perkembangan terkini Azman di Facebook beliau (Azman Ali II), beliau kini sudah berjaya sampai ke sempadan China dengan perjalanan lebih 2500km dalam masa 5 hari. Beliau juga akan berpatah balik menggunakan laluan di utara Thailand dan masuk semula ke Malaysia menerusi sempadan Bukit Kayu Hitam di Kedah.

Adiknya kancil sekarang iatu axia sekarang yang popular. so pasti banyak yang bertanya kan, axia ni boleh ke travel di seluruh sabah? Boleh je tiada masalah. cuma faktor kesesuaian iatu jumlah penumpang je perlu dipertimbangkan. Tak perlu bimbanglah, Axia pun boleh naik kundasang tau!!

Jika tuan dan puan dah terlanjur baca sehingga habis, Apa kata kalau usha-usha tengok perkhidmatan yang kami tawarkan. jika anda mencari kereta sewa di kota kinabalu, sabah, bolehlah dapatkan perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri atau sekali dengan driver. kami boleh berikan khidmat ittenary yang lengkap untuk anda, dan kami bantu sesuaikan ikut masa dan keperluan anda.

Perkhidmatan kami mempunyai rekod yang baik, tuan-puan boleh melihat testimoni pelanggan. Nak runding harga? hubungi atau whatsapp kami di 01110570862 atau facebook : @bestborneocarrental. untuk update terkini boleh follow kami di Facebook, instagram dan twitter.

Jom bercuti ke Sabah!!!!

Anda mempunyai masalah untuk mencari KERETA SEWA BEST, MURAH lagi TRUSTED di KOTA KINABALU, SABAH?

Jika YA! Kini anda tak perlu risau lagi. Kami di BEST BORNEO CAR RENTAL dapat menyelesaikan semua masalah anda.

Kenapa anda MESTI pilih kami ?

Respon cepat ✅

Kereta bersih & Selesa ✅

Penghantaran percuma ke KKIA ✅

Staff peramah & mesra pelanggan ✅

Delivery kereta on time / tepati masa ✅

Support team jika berlaku kerosakan ✅

Testimoni Pelanggan kami

"Deliver good service with affordable price. My second time rent their car. Definitely will deal with them again in future. Tq best borneocar rental" Josephine ; Kuching

"Great service and friendly... We book again in the future.." Shirlin- Johor Bahru

"Easy booking. Easy collection. Easy return. Good car in clean condition. Would definitely recommend" Tania - Kuala Lumpur.

Untuk booking dan Segala pertanyaan, Anda boleh hubungi kami di 👇

+601110570862 SANIL (Direct Line)

www.bestborneocarrental.com (Online Booking)

https://www.wasap.my/601110570862 (Whatsap)

Ada Diskaun tak?

Eh ada, jangan susah, booking online dan dapat diskaun, Ada ganjaran cashback lagi bosku. Cepat-cepat booking sebelum Promosi kami tutup. Lawat Laman web kami untuk maklumat lanjut diskaun dan cashback.

sumber : Metro /era.je/ Facebook Azman Ali II

Hampir semua orang mahu meluangkan masa sebanyak mungkin untuk tujuan travelling, Namun malangnya, perancangan perjalanan boleh menjadi sangat mahal. Oleh yang demikian, kami ingin membantu anda dengan memberikan beberapa tips penjimatan yang terbaik untuk anda ikuti. Penjimatan travel bukan sahaja untuk penjimatan duit atau kos semata-mata, tetapi...

Satu perkara yang telah tersebar lebih cepat daripada coronavirus itu sendiri, adalah maklumat palsu atau mitos di berkaitan coronavirus. Sama ada berkaitan penyebaran penyakit, cara menghalangnya, atau bagaimana menyembuhkan jangkitan coronavirus, Ia menjadi perkara tidak masuk akal yang akan membahayakan dan bahkan menyebabkan serangan perkauman...

Seperti yang kita sudah sedia maklum, Perintah Kawalan Pergerakan di Malaysia telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. banyak kedai, restoran, dan lebih banyak perniagaan dan tempat perhimpunan awam terus ditutup di tengah-tengah pandemik COVID-19, mungkin sukar untuk mengekalkan kesihatan fizikal dan mental anda -semua makanan yang kaya dengan...

Dengan Pandemik Covid-19, banyak Pernebangan dibatalkan dan ruang angkasa semakin kosong setiap hari dengan pengurangan penerbangan. kita dapat melihat kapal terbang di atas tanah dan diletakkan di serata di dunia. kami kongsikan gambar-gambar menarik. Pemandangan ini adalah jarang kita dapat lihat.

Air Asia berkata tetamu yang layak boleh memilih untuk membuat perubahan penerbangan atau menyimpan nilai tempahan penerbangan mereka ke dalam akaun untuk perjalanan masa depan. Syarikat penerbangan itu berkata para tetamu boleh bertukar kepada mana-mana tarikh perjalanan baru sebelum 31 Oktober tahun ini pada laluan yang sama pada bila-bila masa...

Pada hari selasa, 17 mac 2020, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan Perintah kawalan pergerakan selama 14 hari bermula 18 mac - 31 mac 2020 sebagai langkah untuk menangani wabak COVID-19 di dalam Negara Malaysia. Negara Lain sepeti Itali dan Sepanyol telah mengambil langkah yang sama dan agak lebih ekstrem iatu...

Powered by Jasper Roberts - Blog