Best Borneo Tour Packages

Anda Sedang mencari percutian dan pengembaraan di Borneo Sabah? anda berada di tempat yang betul. Sabah Borneo merupakan sebuah pulau yang besar di Kepulauan Melayu Tenggara, yang mana sangat terkenal dengan pantai dan hutan hujan pelbagai bio, rumah kepada hidupan liar yang unik. 

Sabah Borneo mempunyai banyak lagi yang ditawarkan kepada semua orang yang sukakan pengalaman percutian. Bahagian Borneo memberikan beberapa kenangan seumur hidup kepada pelawat mereka. Anda hampir boleh melakukan segala yang anda inginkan, dari trekking hingga ke puncak tertinggi di Borneo, menyelam skuba, mempunyai spa ikan tradisional, untuk melawat mata air panas, anda boleh mengalami semuanya, terletak di satu tempat. Borneo adalah sebuah tanah yang diberkati dengan khazanah eko yang indah - dari pulau-pulau yang indah, ke Taman Warisan Dunia dengan gunung-gunung yang indah dan trek alam. Selain itu, terdapat juga satwa liar yang terancam dan endemik seperti Orang Utan, Proboscis Monyet, Sunbear Bornean, penyu laut dan Gajah Pygmy. Terdapat sungai-sungai untuk menyeberang, gunung untuk mendaki, budaya untuk belajar, alam untuk mengagumi, laluan untuk perjalanan, hidupan liar untuk melihat, gua untuk menemui, penduduk asli untuk bertemu, makanan tempatan untuk menikmati, biru laut biru untuk menyelam dan pantai berpasir untuk berehat pada. 

Singkatnya, Borneo adalah tempat perlindungan bagi pencari pengembaraan. Aktiviti termasuk paragliding, White water rafting dari sungai Kiulu atau Padas, berbasikal quad (ATV) , dan menyelam skuba, berjalan laut atau snorkeling di pulau-pulau di mana anda boleh mencari karang yang paling indah yang bersinar dan memukau.


KUNDASANG DAYTRIP
KUNDASANG DAYTRIP
Trustpilot